top of page
Kranio-horse-09748 (1).jpg

Välkommen till Apelgården

 Apelgården ligger på Mjörn (Tjörn) och hos oss kan koppla av och njuta av natur, god mat, behandlingar och spa allt för att förstärka ro för både kropp och själ. Här bjuder naturen på grönska med havsviken inom synhåll och på strandängarna betar gårdens hästar som bidrar till den behaglig stämningen på gården. Kom över dagen eller stanna i några dagar. Vill du koppla av i några dagar, själv eller tillsammans med några andra, kan du bo i fristående hus eller i vår gäststuga och välja om du vill få maten serverad eller laga själv. Njut av tystnaden, promenera eller vandra på vandringslederna i närheten. Bada i havet, cykla, paddla kanot och boka in dig i vårt swimspa som håller 38 grader.

Vi erbjuder kraniosakral behandling för människa, hund och häst som är en mjuk behandling utan manipulation som tar tillvara på ens egen förmåga i läkningsprocessen. Läs gärna mer om detta under fliken ovan eller kontakta oss. Vi arbetar också med andningsträning och coaching på vad som kan hjälpa dig/er vidare och tar hjälp av utvalda samarbetspartners utefter dina/era behov. 

På gården utbildar vi kraniosakral terapeuter för hund, häst och människa. Vill du själv arbeta som kraniosakral terapeut? Läs mer under fliken Kraniosakral behandling ovan eller kontakta oss för mer information om utbildningen, kursstarter och anmälan. Vi utbildar även i Funktionell basmedicin för häst och hund. En utbildning som ger en bättre kunskap för att kunna hjälpa  hästar och hundar till ett friskare och mer hållbart liv samt erbjuder flera kortare kurser och seminarier inom området holistisk hälsa för såväl djur som människa. Håll utkik här på hemsidan eller på våra sociala medier för mer information. 

För bokning eller frågor kontakta oss nedan. 

Om oss 

2004 flyttade vi in på Apelgården och började ett liv med en annan inriktning än tidigare. När vi bott här en kort tid kände vi att harmonin, lugnet, tystnaden och de vackra omgivningarna vill vi gärna dela med andra.

Caroline fann vid den här tidpunkten den kraniosakrala terapin. Det ledde till att vi skapade en plats för behandlingar av kropp och själ. Med Carolines tidigare erfarenhet och intresse för utbildning och undervisning utvecklades snart också kursgården, främst för kraniosakrala utbildningar (hund, häst, människa) och basmedicin för hund och häst.

Thomas älskar att laga god mat och serverar gärna mat på våra kurser och till andra gäster som besöker Apelgården. När han inte lagar mat så utvecklar han gården vidare – senast med ett utekök och det som ska bli ”restaurang” för privata sällskap.

 

Många söker sig hit för att bo ett par dagar eller någon vecka. Det ger ro för själen att njuta av naturen, vandra och kanske njuta av stjärnorna i vårt swimspa. Laga egen mat eller njut av att få alla måltider serverade.

Vi njuter fortfarande av att sitta på utsiktsbänken och blicka ut över havet. Strosa över klipporna, gå längs med havet, njuta av hästarna i hagarna, plocka blåbär, hallon och svamp eller bara sitta någonstans och ”höra tystnaden”

Kranio-horse-00028.jpg
bottom of page