top of page
vit sand

Kraniosakral Terapi

En kraniosakral terapeut är tränad i att med sina händer identifiera de avvikelser som kan uppstå i fascians rörelsemönster. Terapeuten assisterar och ger kroppen möjlighet att hitta tillbaka till sina ursprungliga rörelser. När kroppens fascia känner igen sina originalrörelser skapas förutsättningar för en inre läkning hos kroppen. Många kunder upplever en positiv känsla och beskriver den som en känsla av avslappning, bättre sömn, bättre stresstålighet m.m. efter behandlingen. Djurägare beskriver ofta att deras hund eller häst upplevs som gladare och mer tillgänglig som en första reaktion på behandling.

 

En av pionjärerna inom osteopati var William.Garner Sutherland (1873 -1954) som utforskade det kraniosakrala systemet (ett fysiologiskt system) som finns mellan skallen (kranium) och korsbenet (sacrum) samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan. Det här systemet rör sig I en särskild rytm precis hjärt-och kärlsystemet. Dr.Sutherland upptäckte att det gick att påverka det kraniosakrala systemet med olika behandlingstekniker. Kraniet och sacrum har givit namn år kraniosakral terapi.

 

Dr. Sutherland utvecklade kraniosakral terapi till att omfatta mer än skalle, ryggrad och korsben. Detta har bidragit till kunskap och förståelse för hur man kan behandla alla vävnader, ryggkotor, leder och organ. Kroppen är en helhet där alla strukturer är sammanlänkade med varandra genom bindväv, fascia. Detta förklarar varför en obalans i en del av kroppen kan ge påverkan i en helt annan del av kroppen. De senaste åren har tvärvetenskaplig forskning bekräftat kraniosakral terapis inställning till att fascian är en helhet som är I kontakt med hela kroppen.

Carolines medverkan i SVT`s program "Hjärta för djur" 

bottom of page