top of page
CM 2.jpg

Kraniosakral terapi människa

Kraniosakral terapi med biodynamisk inriktning är mjuk och varsam. Syftet är att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. Spänningar och blockeringar i bindväv, muskler och ligament släpper och leder till att ben, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelse. Kraniosakral behandling passar de allra flesta.

Många med stress, utmattningssymptom och/eller smärta och värk, berättar om både fysisk och psykisk lättnad. När kroppen är utsatt för stress, oavsett orsak, kan känslan bli att man ”tvingats in i en för trång kroppsstrumpa”. Den kraniosakrala behandlingen brukar medverka till att kroppen vidgar sitt utrymme (space) och det ger en lättare känsla i hela kroppen.

Ibland är det gammal historik som gömmer sig i kroppens cellminnen och en behandling kan vara litet som att ”skala en lök”. Man börjar med höljet för att närma sig kärnan.

Vår rekommendation är att du testar några behandlingar för att se att det verkligen gör skillnad för dig. En individuell behandlingsplan tas fram i samråd med dig och terapeuten. Vi samarbetar gärna med andra som är inblandade i din hälsa för att få bästa möjliga resultat för dig.

Några exempel är:

· Stress

· Trötthet

· Huvudvärk/migrän

· Axel-, nack- och ryggbesvär

· Ledbesvär

· Whiplashskador

· Kronisk smärta

· Koncentrationssvårigheter

· Fibromyalgi

· Utmattningsdepression

· Stressrelaterad tinnitus

· Magbesvär

· Inflammationer

· Posttraumatisk stress.

 

När är det olämpligt att behandla?

· Feber

· Pågående infektion

· Graviditet

· Epilepsi

· Stroke

· Cancerbehandling

Behandlingen utförs på en behandlingsbänk. Klienten är påklädd under behandlingen och bekväma, löst sittande kläder rekommenderas.

Avbokning av behandlingar ska ske minst 24 timmar innan reserverad tid. Om avbokning sker senare debiterar vi fullt pris.

Läs mer om kraniosakral terapi här (länk)

Carolines händer kommunicerar med min kropp som för varje behandling  kommer närmare och närmare balans och släpper både fysiska och mentala trauma. Det blir lättare att röra sig, lättare att andas och lättare att leva. 

Carina Bång, kund. 

Carina_Bång.jpg
bottom of page