top of page

tors 04 maj

|

Mjörn

Passiv fysio

Hur vi kan utveckla hästens naturliga miljö till att stärka kroppen.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Passiv fysio
Passiv fysio

Tid och plats

04 maj 2023 09:00 – 17:00

Mjörn, Mjörn Apelgården 20, 471 73 Hjälteby, Sverige

Om evenemanget

Vi är glada att kunna erbjuda den här dagen med Tamara Dorresteijn är som är beteendeexpert och specialiserar sig på fysiska och förvaltningsrelaterade problem hos hästar. Kan vi med enkla medel skapa en mer hälsosam miljö för våra hästar? Tamara verkar från sitt företag Equine Solutions, är Brainwork-lärare och handledare och teammedlem på Equine Studies. Hon håller föreläsningar, workshops och utbildningar om Passiv Fysio® och Hjärnarbete för hästar. För henne är nyckeln till en bättre värld för våra hästar i samarbete.

"Mest vinst kan vinnas där hästen tillbringar större delen av sin tid." (Jessica Krul)

Passiv fysio® Vad är det? Hur applicerar jag passiv fysio®? Och kanske ännu viktigare, varför? Dessa frågor kommer att tas upp under detta seminarium. Vi går tillbaka till grunderna: Var kommer hästar ifrån? Vad är deras ritning? Vilka är deras behov? När Sharon May-Davis började forska om primitiva hästar blev hon genast fascinerad av dessa hästar. Hon hade aldrig sett så symmetriska hästar förut. Primitiva hästarter uppvisar flera egenskaper som vi gärna skulle vilja få tillbaka i våra moderna hästar. Därför började Sharon observera de primitiva hästarnas livsstil. Att observera och undersöka dessa hästar har gett oss mycket information, som kan stödja vår moderna häst både förebyggande och rehabiliterande.

Passiv fysio® handlar om hanteringen av våra hästar, särskilt hur man tränar vissa muskler som är viktiga för bärighet och en bra hållning. Våra traditionella träningsmetoder är tänkta att träna responsen och kraften hos de större musklerna för att kunna hoppa över hinder, tävla eller utföra komplexa dressyrrörelser. Men även hos välutbildade hästar är det möjligt att de djupare musklerna, de så kallade cybernetiska musklerna, är svaga och underutvecklade. Intressant nog kan vi med passiv fysio® träna detta komplexa system av de interna musklerna som är ansvariga för balans, elasticitet och självtransport. Tillståndet hos dessa muskler är lika viktigt för rörelse som de större musklerna på utsidan. Under denna presentation får du bakgrundsinformation om ursprunget till passiv fysio® Dessutom kommer vi att berätta om vikten av Passiv Fysio® för vår moderna häst och ge dig tips och tricks som du kan använda för att komma igång hemma. Viktigt är att passiv fysio® inte utesluter någon träningstyp eller specialist, men det är verkligen ett tillägg till befintliga behandlingar och träningar på såväl fysisk som mental nivå. Denna föreläsning är för alla som har något med hästar att göra, från ryttare till specialist! Pris: 1700 kronor för privatperson och exkl, moms för företag. Anmälan till info@apelgarden.se

Dela detta evenemang

bottom of page