top of page

tis 07 maj

|

Mjörn

Hästen i rörelse - grundkurs i biomekanik

Här ägnar vi oss åt att studera den friska hästen. Vi tittar hur hästens rörelseomfång ser ut och hur rörelser hänger ihop.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Hästen i rörelse - grundkurs i biomekanik
Hästen i rörelse - grundkurs i biomekanik

Tid och plats

07 maj 2024 09:00 – 08 maj 2024 17:00

Mjörn, Mjörn Apelgården 20, 471 73 Mjörn, Sverige

Om evenemanget

Den här kursen i samarbete med Equinestudies, är mycket uppskattad av tidigare deltagare. Fortsättningen med den avancerade kursen är möjlig att gå nära i tiden eller vid senare tillfälle. Varje häst är unik och har sitt eget rörelseomfång. Därför är det svårt att jämföra den ena hästen med den andra. Den individuella hästen har sin egen norm för rörelse. Skador behöver inte alltid orsakas av en överbelastning utan kan ha andra orsaker som fall, sparkar från annan häst med mera De kan också uppstå när hästen inte använder kroppen ordentligt, till exempel nacke och rygg. Sökprocessen för att hitta problem och orsak kan vara enkel ibland och svår och omfattande andra gånger. På kursen får du träna på att se och förbättra rörelsestörningar. Du får förståelse för hur hela kroppen fungerar, för vad som påverkar vad och hur kompensationer uppstår. 

Vi kommer att uppmärksamma hur den friska hästen rör sig. Kursen hålls på lättförståelig engelska. Pris: 4 900 kronor för privatperson och exkl moms för företag. När du fått plats bekräftad kommer en faktura på anmälningsavgiften, 1500 kronor. Så kom ihåg att lämna dina fakturerings-uppgifter i samband med anmälan. Resterande belopp faktureras någon månad före kursen. Det finns några platser för boende här. Vi ger gärna tips om boenden i närheten. Din anmälan är bindande när din plats har bekräftats. Antal platser är begränsat. För mer information och /eller anmälan info@apelgarden.se

Dela detta evenemang

bottom of page