top of page

tis 19 okt.

|

Tjörn N

Biomekanik- vad innebär bra rörelse hos hästen?

Du får träna på att se och förbättra rörelsestörningar. Du får förståelse för hur hela kroppen fungerar, för vad som påverkat vad och hur kompensationer uppstår.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Biomekanik- vad innebär bra rörelse hos hästen?
Biomekanik- vad innebär bra rörelse hos hästen?

Tid och plats

19 okt. 2021 09:00 – 20 okt. 2021 17:00

Tjörn N, Mjörn Apelgården 20, 471 73 Hjälteby, Sverige

Om evenemanget

Kurs i biomekanik i samarbete med Equinestudies, Holland. En kurs som är mycket uppskattad av tidigare deltagare. Så  nu upprepar vi den! Våren-22 kommer fördjupning med den avancerade kursen.

Varje häst är unik och har sitt eget rörelseomfång. Därför är det svårt att jämföra den ena hästen med den andra. Den indivduella hästen har sin egen norm för rörelse.

Skador orsakas inte alltid av överbelastning utan kan ha andra orsaker som fall, sparkar från annan häst med mera. De kan uppstå när hästen inte använder kroppen ordentligt på grund av t.ex. kompensationer.

Kursledare Zefanja Vermeulen har följt årskilliga hästars berättelse genom många dissektioner. Hon vet att sökprocessen för att hitta problem och orsak kan vara enkel ibland, men svår och omfattande andra gånger.

På kursen får du träna på att se och förbättra rörelsestörningar. Du får förståelse för hur hela kroppen fungerar i samspel, för vad som påverkar  vad och hur kompensationer uppstår.

Kursen hålls på lättförståelig engelska.

Pris: 4 100 kronor inkl manual och USB med Equine Muscles av Sharon May Davis, fika och enklare lunch. När du fått din plats bekräftad betalar du en anmälningsavgift på 1 000 kronor till  bankgiro 5783-2172. Denna dras av på slutfakturan. Din anmälan är bindande när anmälningsavgiften betalats.

Begränsat antal platser.

För mer information eller anmälan kontakta info@apelgarden.se

Dela detta evenemang

bottom of page