Kraniosakral Terapeut Hund

ks-utbildning-hund-1En kursserie i kraniosakral terapi för hund är fördelad på 6 seminarier som omfattar 4 kursdagar vardera (torsdag – söndag). Mellan varje seminarium finns en Workshop på 2 dagar (lördag – söndag) där fokus läggs på praktisk träning på hundar och där även en del ny kunskap tillkommer.

Mellan varje seminarium ska hemuppgifter genomföras och skriftligt redovisas inför nästkommande seminarium.

Kursen avslutas med en examination, både teoretisk och praktisk. För att godkännas som Examinerad Kraniosakral Terapeut krävs att du har deltagit i samtliga seminarier och workshops samt redovisat samtliga hemuppgifter.

Du bör ha en god hundvana för att påbörja utbildningen.

Seminarium 1

Det första seminariet handlar om grunderna i kraniosakral terapi, vad det innebär, vad som händer i kroppen och hur vi närmar oss djuren med ett terapeutiskt syfte. Vi börjar behandla bogar och framben.

Seminarium 2

Midline som struktur, symbol och funktion. Vi behandlar bröstrygg och ländrygg i sektioner samt kotorna individuellt. Respiratoriska diafragman och dess fästen. Vi börjar titta på kraniet.

Seminarium 3

Bäcken och pelviska diafragman. Kopplingen mellan ryggrad och bäcken. Fortsättning kraniet.

Seminarium 4

ks-utbildning-hund-2Bakben, höftleder och hasleder samt andra viktiga strukturer i bakbenen. Fortsättning på kraniets olika delar.

Seminarium 5

Halskotorna och kraniets koppling till ryggraden. Centrala nervsystemets olika membran och hjärnan venösa sinussystem. Hur nerverna fungerar.

Seminarium 6

Fortsättning på kraniets delar. Lymfsystemet. Sympatiska och parasympatiska nervsystemet. Vårt inre universum, kroppens självläkningsförmåga.

Examen

Diplomerad Kraniosakral Terapeut

Du ska ha genomfört det som krävs ovan för att bli examinerad. Vidare krävs godkänd basmedicinutbildning hund samt godkänd basmedicinutbildning human 30 poäng eller motsvarande samt en redovisning av 50 hundbehandlingar, varav 5 ska beskrivas ingående.

Tidigare deltagare

Må bare ta av meg hatten for KS og IKST ♥ Nå har jeg jobbet med dette vi lærte på siste samling på kunder denne uka, og for en respons og resultat!! Er helt overveldet her jeg sitter 😉 Takk Caroline og Åsa for at jeg får lære dette ordentlig. Flere kunder har ringt og vært helt gråteferdig for at hunden deres har fått et ”nytt liv” Er så ydmyk for det ♥

Jag är så glad och tacksam för gåvan jag fått att utveckla i Kraniosakral behandling på hund. När jag ser vilken skillnad det gör blir jag oerhört ödmjuk. En del hundägare tror inte att det är möjligt, t ex den ”aggressive rottweilern” som efter två behandlingar var som en ny hund – knähund om han själv fått välja…

Nyheter

Design av Merreklam